Wetgeving rond afvalsortering in Wallonië

Produceert uw bedrijf afval in Wallonië? Dan bent u onderworpen aan de Waalse wetgeving inzake de inzameling en verwerking van afval. Wat betekent dit voor u?

Informatie en verplichtingen

In Wallonië zijn alle ondernemingen verplicht om hun afval te sorteren, zoals groenafval, niet-verontreinigd textiel en houtafval. Doet u dit niet, dan kan de Service Public de Wallonie (SPW) zware administratieve boetes opleggen.

Uw bedrijf moet niet alleen afval sorteren, maar er ook voor zorgen dat het wordt opgehaald. Concreet betekent dit dat u een beheerovereenkomst moet ondertekenen met een inzamelaar die geregistreerd is bij het DSD (Département du Sol et des Déchets), zoals SUEZ. Uw bedrijf moet voor een periode van twee jaar kunnen bewijzen dat de betreffende afvalsoorten effectief bij de bron gesorteerd zijn. SUEZ levert u dit bewijs systematisch.

Wilt u de lijst met te sorteren afvalstromen in Wallonië bekijken? Ga dan naar de website van onze partner Valipac, het erkende organisme voor het beheer van bedrijfsmatig verpakkingsafval. U vindt er een schat aan nuttige informatie, zoals de lijst van afvalsoorten die in Wallonië moeten worden gesorteerd, een sorteergids en communicatiemateriaal.

Sorteer uw bedrijfsafval volgens de wetgeving - SUEZ Belgium

Credit: SUEZ Belgium

Onze oplossingen

Wilt u meer weten over onze inzameloplossingen en ons ruime aanbod containers, zakken en glasbollen bekijken? Neem dan een kijkje in onze shop.

Contacteer ons

Wilt u een offerte op maat of hebt u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via de onderstaande link. Onze afvalspecialisten helpen u graag verder.