Wetgeving rond afvalsortering in Brussel

Produceert uw bedrijf afval in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Dan bent u onderworpen aan de Brusselse wetgeving inzake de inzameling en verwerking van afval. Wat betekent dit voor u?

Informatie en verplichtingen

In Brussel waakt de overheidsinstelling Leefmilieu Brussel erover dat u de Brusselse afvalwetgeving respecteert. Dit betekent dat u niet zomaar al uw afval in bulk in uw restafvalcontainer kunt gooien. In plaats daarvan moet u uw afvalstromen apart sorteren, zoals groenafval en dierlijk afval uit slagerijen of viswinkels.

Naast het sorteren moet uw onderneming of winkel er ook voor zorgen dat het afval naar behoren wordt beheerd. Concreet betekent dit dat u moet kunnen bewijzen dat de betreffende afvalsoorten effectief bij de bron gesorteerd zijn. Dat bewijs moet u minimaal vijf jaar lang bewaren. Als in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geregistreerd inzamelaar levert SUEZ u dit bewijs systematisch.

Wilt u de lijst van te sorteren afvalstromen voor Brussel bekijken? Ga dan naar de website van onze partner Valipac, het erkende organisme voor het beheer van bedrijfsmatig verpakkingsafval. U vindt er een schat aan nuttige informatie, zoals de lijst van afvalsoorten die in Brussel moeten worden gesorteerd, een sorteergids en communicatiemateriaal.

Sorteer uw bedrijfsafval volgens de wetgeving - SUEZ Belgium

Credit: SUEZ Belgium

Onze oplossingen

Wilt u meer weten over onze inzameloplossingen en ons ruime aanbod containers, zakken en glasbollen bekijken? Neem dan een kijkje in onze shop.

Contacteer ons

Wilt u een offerte op maat of hebt u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via de onderstaande link. Onze afvalspecialisten helpen u graag verder.