Samsonite introduceert eerste koffercollectie

Samsonite introduceert de eerste koffercollectie van gerecycleerd kunststof. Om deze baanbrekende innovatie mogelijk te maken, bundelde het bedrijf de krachten met SUEZ en LyondellBasell.

De Green Grey-editie van S’Cure ECO

Om schaarse natuurlijke hulpbronnen te beschermen en de milieu-impact van plastic afval te beperken, heeft Samsonite de Green Grey-editie van S’Cure ECO gelanceerd: een nieuwe collectie die tot stand is gekomen door secundaire ruwe grondstoffen te recycleren en op te waarderen. Het zijn de allereerste koffers die volledig uit kunststof afvalmaterialen bestaan: de buitenkant is gemaakt van gerecycleerd polypropyleen (PP). Dit is afkomstig uit verpakkingsmateriaal en uit materialen die aan de binnenzijde van gerecycleerde PET-flessen zitten. Het resultaat is een milieuvriendelijk product én een lichte, maar sterke koffer voor de best denkbare reiservaring.

Unieke samenwerking

De secundaire grondstoffen zijn afkomstig van Quality Circular Polymers (QCP). QCP is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig gerecycleerde plastics. De fabriek is in Nederland gevestigd en wordt door SUEZ en LyondellBasell beheerd. Zij hebben het product samen met Samsonite ontwikkeld, waarbij ze hun kennis van circulaire oplossingen en de productie van kunststof hebben gebundeld.

We zoeken voortdurend naar mogelijkheden om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Hierbij speelt onderzoek naar nieuwe, duurzame materialen een cruciale rol.

Christine Riley Miller-Global Director of Sustainability bij Samsonite

Van industrie tot consument

“Onze oplossingen omvatten de hele waardeketen voor de terugwinning en recyclage van secundaire grondstoffen: van industrie tot consument. We omarmen dit bijzondere initiatief van Samsonite, dat met een duurzaam en betrouwbaar product een bijdrage levert aan de circulaire economie”, zegt Jean-Marc Boursier. Als Senior Executive Vice President van SUEZ is hij verantwoordelijk voor Financiën en de activiteiten in Noord-Europa op het gebied van recyclage en terugwinning.

Plastic afvalberg beperken

“Eén van de oplossingen voor het verkleinen van de plastic afvalberg is het bedenken van nieuwe bestemmingen voor kunststof afval. In deze innovatie van Samsonite komt het gebruik van onze gerecycleerde materialen erg goed tot zijn recht, omdat het waarborgt dat gebruikte plastics niet in het milieu terechtkomen en reizigers tegelijkertijd beschikken over een duurzaam en betrouwbaar product. Dat is een win-win situatie”, benadrukt Richard Roudeix, Senior Vice President Olefins & Polyolefins in Europa, Azië en Internationaal van LyondellBasell. “We willen een bijdrage leveren aan het beperken van de hoeveelheid kunststof afval en we zijn er trots op dat we optrekken met Samsonite en SUEZ om dit samen te realiseren.”

We willen een bijdrage leveren aan het beperken van de hoeveelheid kunststof afval en we zijn er trots op dat we dat samen met Samsonite en SUEZ konden realiseren.

Jean-Marc Boursier-SEVP Group-Northern Europe and IWS Europe bij SUEZ