50% minder ophaalrondes door nieuw containerpark bij Reynaers Aluminium

De ene afvalcontainer is de andere niet. Een radicale wijziging zorgde bij Reynaers Aluminium voor heel wat kostenbesparing.

Containerpark optimaal inrichten

Dat Reynaers Aluminium in Duffel niet aan productie doet maar aan research, opslag en verkoop, wil niet zeggen dat het bedrijf geen omvangrijke afvalstroom heeft. Hout is in tonnage veruit de belangrijkste. Zowel van paletten als van bekisting verdwijnen jaarlijks tientallen tonnen in de container. Welke container? Net daar maakte de samenwerking met SUEZ het verschil.

“Er is een vertrouwensrelatie tussen ons, wat maakt dat SUEZ samen aan de tafel zat om een nieuw containerpark optimaal in te richten”, zegt Dirk Van brabant, Maintenance Manager van Reynaers Aluminium. ”Om te bepalen welke afvalrecipiënt we zouden gebruiken, zat SUEZ in de driver’s seat. Zij hebben de expertise en kunnen best bepalen waar welke containers moeten staan om veilig te werken.”

Om te bepalen welke afvalrecipiënt we zouden gebruiken, zat SUEZ in de driver’s seat. Zij hebben de expertise.

Dirk Van brabant-Maintenance Manager bij Reynaers Aluminium

70% meer laadcapaciteit, minder ophaalbeurten

Beslist werd om een Roll-Packer in de 40 m³ container te plaatsen “Een wals in de container plet en verkleint de houtfracties. Het resultaat is spectaculair: de container kan tot drie keer meer gewicht aan. Vroeger zat hij met 2,5 ton afval al vol, nu moet SUEZ pas bij 8 ton belasting ophalen. Samen met de ophaalbeurten dalen natuurlijk ook de kosten: we winnen op jaarbasis heel wat transporten uit. Een terugverdieneffect dat kan tellen.”