Recycling

Week van het Afvalteam: 10 tips om jouw respect te tonen

Deze week, van 15 tot en met 19 november, zet SUEZ Belgium alle afvalteams extra in de kijker ter gelegenheid van de Week van het Afvalteam.

Waarom zijn deze mensen zo belangrijk in ons bedrijf én in onze maatschappij? Ontdek minstens vijf redenen waarom we dankbaar zijn voor het werk van de afvalteams. Denk hierbij aan de afvalophalers, maar ook aan de teams die meer achter de schermen actief zijn. Zoals sorteerders, heftruckchauffeurs, weegbrugbedienden, recyclageparkwachters, en zo verder!

5 redenen om dankbaar te zijn


  1. Ze zijn onmisbaar in onze samenleving. Stel u zich maar eens voor hoe het zou zijn als uw afvalzak niet elke week werd opgehaald.
  2. Hun rol in de circulaire economie is cruciaal. We willen immers hoe langer hoe meer grondstoffen oneindig herbruiken.
  3. De afvalteams doen de eerste kwaliteitscontrole van hoe huishoudens en bedrijven sorteren. Zo wordt er meer gereycleerd, én minder CO2 uitgestoten.
  4. Weer of geen weer, of corona: de afvalteams zijn altijd op post.
  5. Hun werk midden in het verkeer vraagt veel van hen, zowel voor hun eigen veiligheid als die van de weggebruikers rondom.

10 tips om ons respect te tonen


Naast een welgemeende dankjewel voor hun werk, zijn er ook concrete dingen die we zelf kunnen doen om ons respect te tonen voor de afvalteams. Download het document hieronder en zet onze 10 tips om in de praktijk om jouw dankbaarheid en respect te tonen aan de afvalteams.