Recycling

SUEZ werkt mee aan recyclagecampagne van Samsonite

Met de “Recycle Your Case”-campagne verbindt Samsonite zich ertoe de oude koffers van zijn klanten te recycleren. Samen met afvalbeheer- en recyclagebedrijven als SUEZ wil de koffersfabrikant de hele levenscyclus van zijn producten meer circulair maken. En dit via concrete en duurzame initiatieven. De "Recycle Your Case"-campagne loopt van midden oktober tot midden november 2021.
In 2019 en 2021 heeft Samsonite, samen met SUEZ, twee innovatieve koffercollecties uit gerecycleerde kunststoffen geproduceerd en op de markt gebracht. Namelijk de S’Cure ECO en de Magnum ECO. Deze duurzame koffercollecties beperken het gebruik van nieuwe grondstoffen, maar geven ook een nieuw leven aan huishoudelijk plastic afval.

Met het project “Recycle Your Case”, neemt Samsonite verantwoordelijkheid voor de hele levenscyclus van zijn producten. De samenwerking met afval- en recyclagebedrijven als SUEZ laat toe om concrete en duurzame stappen naar een meer circulaire economie te zetten.

“Recycle Your Case”


Het initiatief "Recycle Your Case" stelt Samsonite en SUEZ in staat om hun krachten te bundelen voor een schonere planeet. Het principe? Klanten leveren hun oude bagage in bij een deelnemend Samsonite verkooppunt (Benelux). Als specialisten in afvalverwerking zullen SUEZ en de partnerbedrijven elk onderdeel recycleren en zo efficiënt mogelijk hergebruiken. In ruil voor hun gebruikte koffer krijgen klanten een korting bij de aankoop van een nieuw Samsonite artikel.

Recycleer jouw koffer in 3 stappen


1. Breng jouw oude koffer binnen


Breng jouw oude koffer binnen bij een geselecteerde winkel van Samsonite tussen 11/10/2021 en 15/11/21.
Heb je koffers van een ander merk dan Samsonite? Geen probleem, die mag je ook binnenbrengen. Let wel, enkel koffers met een harde buitenkant worden aanvaard.
Klik hier om de deelnemende winkels in jouw buurt te ontdekken.

2. Recyclage en terugwinning materialen


Eenmaal opgehaald wordt jouw oude koffer ontmanteld. Elk onderdeel zal op een specifieke manier worden gerecycleerd en krijgt een nieuw leven via afval- en recyclagebedrijven als SUEZ.

3. Geniet van jouw korting


Ontvang € 20 korting bij aankoop van een nieuw Samsonite artikel in de winkel waar je jouw oude koffer inlevert.
De korting is enkel geldig in het verkooppunt waar je jouw oude koffer inlevert en bij aankoop van een nieuw Samsonite item met een minimale waarde van € 150,-. De korting kan niet gebruikt worden in combinatie met andere aanbiedingen. Vind alle details over dit initiatief op de website van Samsonite.

Bezoek snel de de website van Samsonite voor meer informatie.