SUEZ erkend als Top Employer 2020

SUEZ Recycling and recovery Belgium is door Top Employers Institute erkend als Top Employer 2020 in België. De afvaldienstverlener behaalde het certificaat omdat ze een vooruitstrevend HR-beleid voeren, waarin mensen centraal staan, en zo de best mogelijke werkomgeving garanderen.

Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van excellence in het HR-beleid. Om het certificaat te behalen dien je als organisatie aan te tonen dat je een vooruitstrevend en innovatief HR-beleid voert. "We hebben het afgelopen jaar bij SUEZ ook op het vlak van HR grote inspanningen geleverd om onze processen en onze systemen te moderniseren. De druk op de arbeidsmarkt is groot. Goede profielen aantrekken en behouden, vraagt een correct rekruterings- en verloningsbeleid. We herschreven ons onboarding programma volledig op maat: met een focus op hartelijkheid voorzien we een introductieplan, de juiste opleidingen vanaf dag 1 en een helder zicht op de rood- en blauwdruk van onze organisatie. Dit zijn maar een paar tools die we invoerden", benadrukt Sandy Verdeyen, HR Director bij SUEZ.

KIES JE VERLONING OP MAAT

Dankzij het cafetariaplan bij SUEZ kan elke medewerker een deel van zijn verloning kiezen op maat en in functie van zijn professionele en persoonlijke behoeften. Opleidingen en evaluaties worden via een digitaal platform aangeboden en bijgehouden. Op het opleidingsplatform kan elke medewerker uit een geïntegreerde catalogus een training aanvragen en in veel gevallen digitaal - via e learning - volgen. "Onze processen en systemen maken dat we op een digitale manier ons HR-beleid en onze strategie kunnen toepassen. Hiermee versterken we onze rol als voortrekker niet alleen in de circulaire economie maar ook in een wereld waarin een op maat gemaakt verloningsbeleid een cruciale rol speelt. We introduceerden een cafetariaplan voor onze bedienden en ik maak me sterk dat we het dit jaar ook uitrollen naar onze arbeiderspopulatie", vertelt Philippe Tychon, General Manager SUEZ Recycling and recovery Belgium.

FOCUS OP VEILIGHEID DANKZIJ VIRTUELE REALITEIT

Chauffeurs worden dagelijks geconfronteerd met de gevaren op de weg. Voor SUEZ is veiligheid topprioriteit. Om haar chauffeurs tijdens hun introductie alerter te maken voor verkeersonveilige situaties, voorziet het bedrijf een opleiding via virtual reality. Ze biedt hen ook de kans om in de huid van een voetganger te kruipen die zich in de buurt van een vrachtwagen bevindt en welke mogelijke gevaren dat met zich meebrengt.

"We blijven zoeken naar manieren om te vernieuwen en te digitaliseren. Zo voerden we een systeem in op basis waarvan de gewerkte uren van onze arbeiders digitaal geregistreerd worden. Minder papier, minder tijdverlies en minder risico op vergissingen dus. Alles binnen SUEZ is erop gericht om onze medewerkers een zo veilig en transparant mogelijke werkomgeving te bieden. Daardoor voelen onze medewerkers zich ambassadeur en dragen ze die trots uit. Dat is een wederzijds engagement waar we bij SUEZ trots op zijn", aldus Sandy Verdeyen.

VOLG DE EMPLOYER BRANDING CAMPAGNE

Om haar zichtbaarheid op de markt te vergroten en nieuw talent aan te trekken, lanceerde SUEZ via internet en sociale media een employer branding campagne. De campagne laat de medewerkers van SUEZ Belgium aan het woord en zet zo het DNA van de organisatie in de kijker. Want de missie van de medewerkers is een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van onze planeet en haar grondstoffen. Via de campagne #EenJobNaarMijnEvenbeeld ontdekken kandidaat-collega’s hoe SUEZ een omgeving creëert die carrièremogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en meewerken aan een schonere wereld combineert.