Inzameling van kleine volumes gemengde harde plastics

Sinds 2018 zijn bedrijven, volgens de VLAREMA-wetgeving, verplicht om gemengde harde kunststoffen selectief in te zamelen. Hoe meer afvalstromen selectief ingezameld worden, hoe efficiënter ze gerecycleerd kunnen worden. Zo dragen we bij aan de circulaire economie.

Er is een groeiende aandacht voor het recycleren van afval. Meer bepaald staat het recycleren van plastic materialen hoog op de agenda, onder meer door de bewustwording dat fossiele grondstoffen niet eindeloos te ontginnen zijn. Om te garanderen dat deze schaarse natuurlijke grondstoffen ook voor de volgende generaties voorhanden blijven, moeten we ernaar streven meer gebruik te maken van secundaire grondstoffen die voortkomen uit recyclage. Overheden en bedrijven zetten volop stappen om het gebruik van gerecycleerde materialen aan te moedigen. Ook u kunt een bijdrage leveren en SUEZ helpt u daar graag bij. Hoe? Door uw afval nog beter te sorteren.


Een oplossing aangepast aan uw noden

Naast het bestaande aanbod van afzetcontainers en plastibacs, bieden wij nu ook de inzameling aan van kleinere hoeveelheden gemengde harde plastics in zakken. Wij zamelen uw zak van 300L in en sorteren deze op onze sorteersites.


Wat zijn harde plastics?

U vindt recycleerbare harde plastics, gemaakt uit PE, PP, PS of PVC, zowel in de industriële omgeving als in het dagelijks leven.  Denk hierbij aan buizen, emmers, speelgoed, tuinmeubelen, wasmanden, bierkratten of nog bloempotjes.


Wat is het verschil met PMD?

PMD staat voor lege Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons. Deze voorwerpen mogen niet in de zak voor gemengde harde plastics, maar horen thuis in de PMD-zak. Wist u overigens dat u verplicht bent om als bedrijf uw PMD apart in te zamelen en aan te bieden? 

De uitrol voor de uitgebreidere inzameling van PMD bij bedrijven laat nog even op zich wachten. Dat betekent dat er voorlopig voor u, als bedrijf, niets verandert. Ook na de invoering van de nieuwe blauwe PMD-zak voor bedrijven verandert er niets aan de inzameling voor uw bedrijfsafval. De PMD-zak blijft enkel een oplossing voor de zogenaamde “huishoudelijke” verpakkingen op de werkvloer. 

Het is belangrijk om weten dat ook plastic straps niet toegestaan zijn in de zak bestemd voor de inzameling van gemengde harde plastics.

 

Hoe kan ik mijn harde plastics laten ophalen?

Kleine hoeveelheden gemengde harde plastics kunnen ingezameld worden in geweven zakken van 300L met een stropsluiting. U kunt deze zakken per 5 stuks bestellen. 

 

 

Wilt u een of meerdere zakken harde plastics meegeven met onze chauffeurs? Meld dat dan vooraf zodat we onze planning optimaal kunnen laten verlopen. Dit kan via uw SUEZ-contactpersoon per telefoon of e-mail, en uiteraard ook via Easy Waste, onze digitale tool voor uw afvalbeheer.