Recycling

Duurzame make-over voor onze rolcontainers

Op termijn zullen er enkel nog SUEZ rolcontainers uit 100% gerecycleerde kunststoffen in omloop zijn.
De rolcontainers van SUEZ vind je overal terug in ons land: van de kust tot in de diepe Ardennen. En die krijgen allemaal een nieuwe look, want onze groene rolcontainers worden op termijn vervangen door donkergrijze. Niet uit esthetische overwegingen, maar omdat SUEZ zijn versleten containers sinds kort vervangt door containers geproduceerd uit gerecycleerd materiaal. Zo vermijden we de ontginning van nieuwe grondstoffen en zetten we volop in op de kringloopeconomie.

Circulaire rolcontainers


In juli 2020 werd de eerste bestelling geplaatst van deze duurzame rolcontainers, waarvan er vandaag al honderden in omloop zijn. Dat ze grijs zijn komt door het materiaal waaruit ze zijn gemaakt: 100% gerecycleerde HDPE. Niet enkel de romp, maar ook de wielen en assen bestaan uit gerecycleerd materiaal. Bovendien zijn de containers op hun beurt aan het einde van hun levensduur volledig recycleerbaar. We stappen dus in een 100% circulair model. En uiteraard voldoen de containers aan alle nodige kwaliteitstesten.

Reductie van 65% CO2-uitstoot en 88% energieverbruik


Vandaag vind je in België meer dan 80.000 rolcontainers van SUEZ. Ze hebben een gemiddelde levensduur van 4 à 8 jaar. Het zal dus nog even duren voor alle containers worden vervangen door een duurzamer model. Maar dat maakt de positieve impact op het milieu niet minder, want de productie van een rolcontainer uit gerecycleerd materiaal verbruikt tot 88% minder energie en stoot 65% minder CO2 uit dan de productie van dezelfde rolcontainer uit virgin materiaal.

Slimme partnerships


De rolcontainers worden geproduceerd door onze partner ESE World. Zij verwerken HDPE van over heel Europa. Hun milieuvriendelijke aanpak sluit perfect aan bij onze duurzame visie. Zo draait hun productieproces voor 100% op groene energie en is het “zero waste”.

En wat met de versleten containers? Zij worden in België door onze partners verwerkt en klaargestoomd voor verdere recyclage. Zo werken we allemaal samen aan een duurzaam milieu, elke dag!