Recycling

Campagne #EenJobNaarMijnEvenbeeld: Koen draagt samen met zijn collega’s zorg voor onze planeet

Koen, Site Manager bij SUEZ, nam deel aan de "SUEZ ruimt op"-campagne die SUEZ medewerkers aanmoedigde om zwerfvuil te verzamelen. Ontdek zijn getuigenis!

SUEZ recupereert en recycleert dagelijks tonnen afval en zet die om in nieuwe grondstoffen. Het bedrijf is dus een geëngageerde speler als het op milieuzorg aankomt. Maar de medewerkers gaan nog een stapje verder! Koen, Site Manager bij SUEZ, wil de wereld graag groener en schoner maken. Daarom nam hij deel aan de actie ‘SUEZ ruimt op’, een campagne die tussen half december en half januari liep. Die zette de medewerkers van SUEZ aan om de handen uit de mouwen te steken en zwerfvuil te helpen ruimen.

In je vrije tijd je omgeving schoonmaken, daarmee sla je twee vliegen in één klap: het is goed voor het milieu en het is goed voor je gezondheid! In deze tijden van lockdown en beperkte buitenactiviteiten is een stevige wandeling of korte expeditie in de omgeving van je werkplek of woning immers een aanrader.

Koen, lange tijd Internal Control & Quality Business Partner bij SUEZ en sinds kort aan de slag als Site Manager Genk/Maasmechelen, vertelt over de actie het volgende: “Een passie voor het milieu, het is een van de kernwaarden van SUEZ – en ook van mezelf. De actie ‘SUEZ ruimt op’ past uiteraard helemaal in dat plaatje. Ik ben dan ook fan van het initiatief. Wij in Genk zijn in de buurt van de site zwerfvuil gaan opruimen. Toen ik het voorstelde aan de collega’s waren ze er meteen voor te vinden.”

Koen en zijn team kregen daarvoor het nodige materiaal toegestopt: een pakket met onder andere vuilniszakken en handschoenen. Koen: “Het is echt een actie die de mensen aanspreekt. Ik heb al foto’s zien passeren op social media, en ook op LinkedIn posten mensen berichten waarin ze vertellen wat zij precies hebben gedaan.”

Nu blijkt dat ‘SUEZ ruimt op’ een succes was, komt er zeker een vervolg: “Ik wil op langere termijn in Genk met de collega’s dingen organiseren tijdens de lunchbreak, even pauze nemen en de benen strekken, en wat mij betreft nemen we dan ook een vuilniszak mee, trekken we ons fluohesje aan en ruimen we in één moeite door de omgeving van de site op. Het is trouwens een prima gelegenheid om bij te praten en het eens over iets anders te hebben dan het werk.”


Op de foto zie je Koen in actie, in het gezelschap van twee collega’s. Toen Koen hen vroeg om samen met hem de omgeving van de site in Genk van zwerfvuil te ontdoen, reageerden ze enthousiast. Een van hen had ook al afgesproken met haar buren om in de eigen straat en omgeving zwerfvuil te rapen.

Via acties als ‘SUEZ ruimt op’ tonen SUEZ en zijn medewerkers dat je via eenvoudige initiatieven het milieu kunt beschermen.

Spreekt dit verhaal je aan?

Ontdek al onze vacatures en kom bij ons werken!