Recycling

Campagne #EenJobNaarMijnEvenbeeld: SUEZ is op zoek naar chauffeurs

Christophe bestuurt al enkele jaren een vrachtwagen met aanhangwagen bij SUEZ. Vandaag vertelt hij waarom hij zich zo goed voelt bij ons!

Vijftien jaar geleden besloot Christophe te solliciteren bij SUEZ. Hij was toen bestuurder van een gekoelde vrachtwagen en hoorde via zijn oom dat SUEZ op zoek was naar profielen zoals het zijne. Hij waagde meteen zijn kans en ging bij SUEZ aan de slag als uitzendmedewerker. Vandaag kent hij zijn job als zijn broekzak, en hij heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze. Integendeel!

“Na mijn uitzendperiode werd ik meteen vast aangenomen bij SUEZ. En het mag worden gezegd: ik voel me hier goed. Vroeger hield ik het nooit langer dan vier jaar vol bij een bedrijf, maar SUEZ is anders.

Sinds ik hier begonnen ben, is er veel veranderd. Vooral wat de vrachtwagens betreft! Die zijn nu veel krachtiger en comfortabeler, met bijvoorbeeld een automatisch afdekkingssysteem. SUEZ doet heel wat moeite voor onze veiligheid, en dat vind ik fantastisch. Maar wat ik nog het interessantst vind, dat zijn onze flexibele dienstroosters.

Door mijn gezinsleven is de planning niet altijd even makkelijk. Mijn dochter heeft veel hulp nodig, dus moet ik beschikbaar zijn wanneer het nodig is. En daar heeft SUEZ veel begrip voor. We vinden altijd wel een manier om alles te organiseren met de dispatchingdienst en de collega's.

Nog een troef: er is weinig werkdruk. Het werk is prima georganiseerd en verdeeld. Wie als nieuwe chauffeur begint, krijgt eerst een opleiding. En als je dat wilt, neemt een mentor je onder zijn of haar hoede.

Van tijd tot tijd organiseren wij ook korte opleidingscursussen, onder andere op het gebied van veiligheid. Alles wordt beheerd en bekostigd door SUEZ, met inbegrip van de verplichte opleiding (Recyclage CAP - 95). Op die momenten kunnen we open over alles praten. Wat ik heb gemerkt, is dat er bij SUEZ geluisterd wordt naar de medewerkers en dat we gemakkelijk ideeën kunnen uitwisselen, zelfs met de directie.

Weet je, als je chauffeur bent, verschilt het loonpakket niet zo erg van bedrijf tot bedrijf. Wat het verschil maakt, is al de rest. Ik waardeer het erg dat er niemand is die constant over mijn schouder meekijkt en me controleert. Ik werk volledig autonoom, en dat vind ik perfect.

Natuurlijk betekent dat niet dat ik geen goede verstandhouding kan hebben met mijn collega's. De sfeer is goed. Sommige collega's ken ik al lang, andere vertrekken en komen terug. En er komen ook nieuwe collega's bij. Die verwelkomen we met open armen!

Spreekt dit verhaal je aan?

Ontdek al onze vacatures en kom bij ons werken!