Recycling

Campagne #EenJobNaarMijnEvenbeeld: kansen grijpen met Jan

Jobhoppen binnen het bedrijf, SUEZ moedigt het aan. Jan doet zijn verhaal.

Een leven lang dezelfde job uitoefenen, diep in de vorige eeuw was het de gewoonste zaak van de wereld. Maar de tijden zijn veranderd en mensen zijn flexibeler geworden. Ze veranderen vaker dan vroeger, niet alleen van kapsel, outfit of woonplaats, maar ook van werk. In een groot bedrijf als SUEZ kan dat zonder van werkgever te wisselen. Meer zelfs, SUEZ stimuleert het. We legden ons oor te luisteren bij Jan.

Jan heeft er al een mooie carrière binnen het bedrijf op zitten. In 1996 debuteerde hij bij SUEZ als lader. Hij behaalde een extra rijbewijs en amper twee jaar later werd hij chauffeur, een functie die hij graag en lang vervulde. Maar in 2015 begon het te kriebelen en ging hij aan de slag als ploegbaas van een vertreklocatie, een taak die hij combineerde met zijn job als chauffeur. In 2019 ten slotte trok hij de operationele kant uit en sedertdien kan hij tonen wat hij in zijn mars heeft als Operations Team Leader op de site van SUEZ Genk en Maasmechelen.

Ambitie geeft je vleugels

Gevraagd naar het hoe en waarom van die jobwissels is Jan heel duidelijk: hij is ambitieus en wordt zowel in zijn werk als in zijn privéleven graag uitgedaagd. Bovendien biedt SUEZ medewerkers volop kansen om hun talenten verder te ontplooien en nieuwe wegen in te slaan. Als blijkt dat iemand bijvoorbeeld goed is op logistiek vlak of operationeel een meerwaarde kan betekenen, zal de onderneming voor goede begeleiding zorgen en hem of haar steunen om de stap te zetten.

Voor zijn collega’s heeft Jan het volgende advies: “Twijfel nooit aan jezelf en ga 100 procent voor wat je graag wilt doen. Een beetje ambitieus zijn kan lang geen kwaad, zeker niet bij SUEZ. Je moet de kansen die zich aanbieden met beide handen grijpen.” Wil hij dan geen Operations Team Leader blijven? Jan: “De ambitie is er zeker om een stapje hoger te zetten (lacht). Gelukkig bestaan er verschillende trajecten binnen SUEZ om me te ondersteunen mijn leidinggevende talenten naar boven te brengen. Zo helpt SUEZ me voor te bereiden op de volgende stap. Ondertussen leer ik elke dag bij.”


Spreekt dit verhaal je aan?

Ontdek al onze vacatures en kom bij ons werken!